Google închide site-urile create cu Profilul Companiei (business.site)

Ați primit un e-mail cu subiectul Actualizare importantă pentru site-urile web realizate cu Profilul Companiei ?

Începând cu luna martie, Google va închide site-urile create cu Profilul Companiei (Google Business Profile).

Afacerile care doresc să-și mențină prezența online vor trebui să reconstruiască site-urile business.site folosind o altă platformă.

Anuntul oficial al Google in limba engleza – click aici


Utilizatorii care încearcă să acceseze site-ul dvs. business.site vor fi redirecționați automat către Profilul Companiei până pe 10 iunie. După această dată, vizitatorii se vor confrunta cu o eroare “pagină negăsită”, a anunțat Google. 


SITE-UL-TAU.BUSINESS.SITE... STERS

SFÂRȘITUL SITE-URILOR GRATUITE MARCHEAZĂ UN NOU ÎNCEPUT PENTRU AFACERI

Această decizie a Google generează îngrijorări cu privire la intervalul limitat pentru afacerile care nu dispun de un site web independent pentru a se adapta.

Pentru a-și menține prezența online, afacerile afectate trebuie să creeze un site nou folosind instrumente alternative (cum ar fi WordPress sau Wix) și să-și actualizeze Profilul Companiei (Google Business Profile) cu adresa noului site înainte de termenul limită.

Afacerile care doresc să-și mențină propriul site trebuie să creeze un site nou folosind instrumente alternative, apoi să-și actualizeze Profilul Companiei cu adresa noului site înainte de termenul limită pentru a asigura o tranziție fără probleme.

Platformelele care iti ofera posibilitatea de a crea gratis site-uri nu sunt singura optiune – Sunt o opțiune pentru utilizatorii care preferă să facă singuri și au nevoie de un site extrem de simplu într-un timp scurt.

Dezavantajele sunt că rămâi limitat la funcționalitățile lor limitate, beneficiezi de un suport redus din partea lor și ești la mila lor dacă decid să închidă serviciul. Sa nu mai vorbim de vizibiltatea in motoarele de cautare cat si de optiunile extrem de reduse in privinta design-ului.

Site-urile web găzduite sunt o altă opțiune.

Chiar dacă poate fi o soluție rapidă să ai un site funcțional “în 10 minute” (Gândește-te putin, doar să încerci să ajungi sa vorbesti cu suportul – un indian din lumea a 3-a care te tine pe hold – poate să dureze mai mult decât atât.), aceasta nu este neapărat cea mai bună soluție pentru obiectivele tale pe termen lung.

Pe scurt, există câteva aspecte pozitive și negative atât pentru site-urile găzduite, cât și pentru cele “gratis”:

Care sunt avantajele și dezavantajele site-urilor găzduite în comparație cu cele "gratis"?

As putea descrie diferența dintre site-urile gratis (auto-gazduite) și cele hostate la o firma de hosting ca pe diferența dintre a închiria o casă și a deține una.

Un site gratis este ca o închiriere. Ai o casă pentru a-ți ține lucrurile, dar nu deții pământul sau clădirea. Ești limitat în tipurile de îmbunătățiri și personalizări pe care le poți face, dar atunci când ceva se strică, proprietarul este responsabil de reparății. A avea un site auto-găzduit este ca și cum ai deține propria casă. Fiecare parte a acesteia îți aparține. Poți dărâma pereți și schimba podeaua, dar dacă se strică centrala termică, depinde de tine să o înlocuiești. La fel ca în cazul închirierii și cumpărării, există avantaje și dezavantaje pentru ambele.

Găzduirea are avantajul de a-ți oferi totul într-un singur loc: găzduirea, înregistrarea domeniului, software-ul și mentenanța și securitatea. Este adesea o soluție excelentă pentru cei care își construiesc primul lor site web. Dar, deoarece ești limitat de instrumentele pe care serviciul le oferă, ești limitat în ceea ce poți crea.

Un site WordPress auto-găzduit, în schimb, îți oferă libertatea de a crea orice îți dorești. Cu WordPress, ai mult mai multe opțiuni de teme și module pentru a-ți oferi mai multă funcționalitate. Dacă planifici să-ți dezvolți afacerea, WordPress este o opțiune bună, deoarece îți permite site-ului tău să crească odată cu tine.

Cu un site WordPress poti atrage clienti noi mult mai usor deoarece este incredibil de SEO friendly. Optimizand site-ul pentru motoarele de cautare vei urca mai sus in cautari pentru cuvintele cheie principale ale afacerii tale (Te pot ajuta sa aduci mai multi clienti din Google!)

Dezavantajul WordPress este că mentenanța și securitatea depind de tine. Trebuie să te asiguri că faci copii de rezervă ale site-ului tău corect și să menții software-ul actualizat pentru a-ți ține site-ul în siguranță de hackeri.

Deci, pe care platformă o alegi?

Răspunsul la această întrebare depinde într-adevăr de obiectivele tale, de modelul tău de afacere și dacă vrei să investești timpul să-ți construiești site-ul singur sau să apelezi la cineva să o facă pentru tine.

Prefer să creez site-uri WordPress auto-găzduite pentru clienții mei datorită libertății pe care o avem pentru a crea prezența online de care au nevoie și care poate crește odată cu un site nou optimizat pentru motoarele de cautare.

Vizibilitate Crescută: Ajută site-ul tău să apară mai sus în rezultatele căutării Google. Cu cât este mai vizibil, cu atât mai multe persoane pot găsi și accesa site-ul tău.

Mai Mulți Vizitatori: Atunci când site-ul tău se află în primele poziții în rezultatele căutării, este mai probabil să fie vizitat. Astfel, atragi mai mulți vizitatori interesați de conținutul sau produsele tale.

Credibilitate și Încredere: Un site bine optimizat transmite impresia că este relevant și de încredere. Oamenii au tendința să aibă încredere în primele rezultate ale căutării, ceea ce îți consolidează reputația online.

Dacă vrei să-ți construiești singur site-ul, un site găzduit poate fi puțin mai ușor de configurat de unul singur. WordPress este puțin mai complicat când vine vorba de configurare, dar nu este imposibil de făcut singur dacă ești dispus să investești timp în a învăța cum. Și asta poate fi incredibil de satisfăcător dacă îți place să folosești tehnologia.

Dacă crezi că un site găzduit ar putea fi mai în concordanță cu ceea ce ai nevoie, ai multe opțiuni – WordPress.com, Weebly, Wix, Squarespace, Shopify. Interfețele pot fi destul de diferite, așa că este o idee bună să profiți de perioada de încercare gratuită pe care majoritatea le oferă și să testezi interfața pentru a vedea ce îți place.

Deci cred că răspunsul meu, în final, este că depinde. Știu că asta nu este complet satisfăcător, dar sper că ți-am oferit puțin mai multe informații pentru a te ajuta să faci niște alegeri. Dacă ai nevoie de ajutor în deciderea opțiunii potrivite pentru tine, sunt bucuros să îți ofer o consultanță gratuită pentru a discuta.